Yhteisvastuu 2018 auttaa torjumaan nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman katastrofialueilla

Yhteisvastuu on kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike. Keräys järjestetään tänä vuonna 4.2.-1.5.Vuoden 2018 keräyksen teema on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville sekä Suomessa että maailman katastrofialueilla. 60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Yhteisvastuun kautta annettu apu menee perille. Jokaisesta keräykseen lahjoitetusta eurosta 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon. Keräyksen suojelija on tasavallan presidentti ja esimies Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä

Lahjoita Savonlinnan seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen netissä.

Yhteisvastuukeräys Savonlinnan seurakunnassa helmi-maaliskuussa

LIPASKERÄYKSET

la  17.2. Savonlinnan Prismassa ja pe19.2. Savonlinnan Citymarketissa

Kerimäen markettien edessä pe 9.3. ja pe 23.3. klo 14-17, la 10.3. ja 24.3. klo 10-13.

Lisää päiviä tulossa!

TAPAHTUMAT

su 4.2. Messu klo 10 Kerimäen talvikirkossa. Messussa seurakuntapastori Sanni Rissasen virkaan siunaaminen. Messun jälkeen Sannin tulojuhla sekä Yhteisvastuu- ja lähetyslounas seurakuntakodilla.

to 8.2. klo 10.30 alkaen Enonkosken seurakuntatalolla hernekeittolounas (keitto, leivät, mehu ja laskiaispullakahvit) 10e /hlö. Hernekeitto omiin astioihin 7e/litra. Tilaisuudessa jaetaan Yhteisvastuukerääjille lippaita ja infoa.

su 11.2 klo 10 Yhteisvastuun kirkkopyhä Rantasalmella. Kirkkokahvit kirkkotorilla.

su 11.2. klo 11-13 Laskiaistapahtuma Kerimäen kirkonmäellä. Lokariautoilua, mäenlaskua ja. makkaranpaistoa. Pakkasraja -15. Puffetti tapulissa: hernerokkaa ja laskiaispullia. Tuotto Yhteisvastuukeräykseen.

su 11.2. klo 11.30 Savonlinnan seurakuntakeskuksessa Yhteisvastuustartti ja kirkkokahvit

ti 13.2. klo 11-12 Laskiaismyyjäiset ja puffetti Kerimäen seurakuntakodilla. Hernerokkaa (omat astiat) ja laskiaispullia. Tuotto Yhteisvastuukeräykseen.

ti 20.2 klo 13 Sananjalan Yhteisvastuu-seurat Rantasalmella, Kirkkorinteen kahviossa.

ke 21.2 klo 14 Siionin virsiä Yhteisvastuun hyväksi Rantasalmella, Kirkkorinteen kahviossa.

to 22.2. klo 13 Elohopeakuoro ja Kirkkokuoron Seniorit kahvikonsertti Savonlinnan seurakuntakeskuksessa. Vapaaehtoinen kahvimaksu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

to 1.3. klo 10 alkaen Talvipäivä Pappilansaaressa. Makkaranpaistoa ja mehua/kahvia/teetä Yhteisvastuun hyväksi. Papin kanssa pilkkimistä: Sari-pappi avannon äärellä pilkki- ja juttukaverina klo 10-16. Lapsille ulkoleikkejä. Klo 16-17 naisten sauna, klo 17.15 hartaushetki

klo 17.30-18.30 miesten sauna.

to 15.3 klo 11 alkaen Yhteisvastuun hernerokkaa myytävänä Rantasalmen S-marketin kulmalla kenttäkeittiöstä. Omiin astioihin ostettuna hinta 7 euroa/litra. YV-lippaat mukana järjestöjen tilaisuuksissa ja kinkereillä.

pe 16.3 klo 11 Yhteisvastuu hernerokka myyjäiset Punkaharjun srk-talolla, rokkaa omiin astioihin 5 e/litra.

su 18.3. klo 11.30 alkaen Marianpäivän kalalounas Yhteisvastuukeräyksen hyväksi Savonrannan seurakuntakodilla

Muutokset mahdollisia.