Kirkkomusiikkiviikon konsertti

Kirkkomusiikkiviikon konsertti

Esa Ruuttunen ja selloyhtye: Matkavirsiä

Kansainvälisesti arvostettu baritoni Esa Ruuttunen konsertoi selloyhtyeen kanssa Kirkkomusiikkiviikolla Savonlinnan Tuomiokirkossa 2.11.2017. Konsertissa kuullaan erityisesti suomalaisia virsiä, niin tuttuja kuin harvemmin kuultuja, mm. Taneli Kuusistolta, Toivo Kuulalta ja Jaakko Löytyltä.

Esa Ruuttunen opiskeli aluksi teologiaa ja toimi ennen ammattilaulajan uraansa kymmenen vuoden ajan papin virassa Helsingissä Temppeliaukion kirkossa. Työn ohessa hän suoritti loppututkinnon ja yksinlaulun diplomin Sibelius-Akatemiassa opettajanaan professori Matti Lehtinen. Hän oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistina vuosina 1987-2005 sekä lauloi lähes vuosittain Savonlinnan Oopperajuhlilla yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuodesta 1996 lähtien hän on tehnyt laajan kansainvälisen uran oopperalaulajana. Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden taitelijaksi Esa Ruuttunen nimettiin kesällä 2000. Vuonna 2007 hänestä ilmestyi musiikkitietokirjailija Pekka Hakon kirjoittama henkilökuvateos Oopperapappi.

Matkavirsiä

Esa Ruuttunen, baritoni;

Cello Spirituals: Iida-Vilhelmiina Sinivalo, Sini Eusebio ja Matti Makkonen, sello

Konserttiin vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa