Kirkkomusiikkiviikon urkukonsertti

Kirkkomusiikkiviikon urkukonsertti Savonlinnan Tuomiokirkko

Katja Mäkiö, urut; Ritva Göös, laulu: J.S. Bachin jalanjäljissä Pohjois-Saksaan

Helsingin Oulunkylän seurakunnan urkuri Katja Mäkiö otti konserttiohjelmansa lähtökohdaksi nuoren J.S. Bachin n. 400 km kävelyreissun v. 1705 Arnstadtista Lyypekkiin. Urkukonsertin ohjelma koostuu musiikista, jota Bach olisi matkallaan mahdollisesti voinut kuulla. Näin myös kuulija pääsee musiikilliselle matkalle Hampuriin, Lüneburgiin, Stadeen, Husumiin ja Lyypekkiin; paikkoihin, joissa  konsertin säveltäjät hoitivat urkurin tointaan.

Katja Mäkiölle nuo seudut ovat myös tutut, koska hän opiskeli Lyypekissä v. 1999-2000. Reformaation merkkivuoden kunniaksi ohjelmassa on runsaasti Martti Lutherin  virsien inspiroimia urkukoraaleja.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa

Johtava kanttori
Kirkkokatu 17
57100 Savonlinna