Kirkko täyteen! Reformaation merkkivuoden päätapahtuma Kerimäellä

la 10.6. kello 10.00 - su 11.6. kello 16.00

Kirkko täyteen! Reformaation merkkivuoden päätapahtuma Kerimäellä Kerimäen kirkko, Kerimäen seurakuntakoti, Kerimäen uusi ja vanha hautausmaa

Kirkko täyteen! -viikonloppu sisältää esitelmiä, vauhdikkaita paneelikeskusteluja, musiikkia sekä paljon oheisohjelmaa. Päämääränä on saada sunnuntain juhlamessuun maailman suurin puukirkko täyteen sanankuulijoista.

Ohjelma la 10.6.2017
Kerimäen Iso kirkko

10.00 Avajaiset. Urkumusiikkia: Vuoden 2016 kanttori Minna Raassina. Alkusanat: piispa Seppo Häkkinen, rovasti Toivo Loikkanen, kirkkoherrat Sammeli Juntunen ja Teemu Laajasalo, juontaa  Heli Karhumäki.
10.30 Piispa emeritus Eero Huovinen: Saarna - nukuttaako vai herättääkö?
11.20 Kommenttipuheenvuoro: dominikaaniveli Gabriel Salmela. Keskustelua.
11.40 Lounastauko. Kerimäen maatalousnaisten soppatykkejä ja telttoja kirkonmäellä.
13.30 Musiikkia. Evankelista Ilkka Puhakka: Miten minä julistan evankeliumia?
14.15 Musiikkia. Kirkkoherrat Teemu Laajasalo ja Sammeli Juntunen: Miten reformatorinen saarna tuodaan tähän päivään?
15.00 Kahvitauko.
15.30 Musiikkia. Paneelikeskustelu: Eero Huovinen, Ilkka Puhakka, Heli Karhumäki ja Gabriel Salmela. Miten ja miksi Jumalan sana vaikuttaa? Yleisökeskustelu.
16.15 Päivällistauko.
19.00 Vuoden 2016 kanttorin Minna Raassinan konsertti.

Ohjelma su 11.6.2017
Kerimäen Iso kirkko

10.00 Messu. Saarna Teemu Laajasalo, liturgia Toivo Loikkanen.
11.30 Lounas + kirkkokahvit.
13.00 Lomarauhan julistus: piispa emeritus Eero Huovinen. Puruvesi-seitsikko.
13.30 Päätössanat. Teemu Laajasalo, Toivo Loikkanen ja Sammeli    Juntunen.

Järjestää: Savonlinnan seurakunta ja Kallion seurakunta.

Lisätietoja: tuottaja Jani Lamberg, rovasti Toivo Loikkanen, kirkkoherra Sammeli Juntunen ja kiinteistöpäällikkö Sylvi Mononen (etunimi.sukunimi(at)evl.fi).

Tammikuun Reformaatioviikko 2017 -tapahtumaan liittyviä esitelmiä ja saarnoja luettavissa sivuiltamme linkistä: Tutki uskoa.

Savonlinnan seurakunta

Sammeli Juntunen