Rippikoulussa NYT

"Elämä on ihmisen parasta aikaa" -Matti Nykänen

Rippikoulussa opimme, että edellä oleva lause ei ole pätevä. Rippikoulu päättää kastettujen kasteopetuksen. Myös kastamattomat voivat tulla rippikouluun, heitä opetetaan ja halutessaan he voivat tulla kasteelle ja heidät myös konfirmoidaan. Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen alkaa oppiminen täysivaltaisena kristittynä.

Rippikoulut perustuvat Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt. 28:18-20)

Kummien ja vanhempien tehtävä on kasvattaa kastettu lapsi kristinuskoon. Rippikoulu on laadunvarmennus ja terävöitys tälle opetukselle.

Sivulta Rippikoulut Savonlinnan seurakunnassa löydät tiedot seurakunnassamme pidettävistä rippikouluista.

Rippikoulu aikuisille

Seurakunnassamme on mahdollista suorittaa rippikoulu aikuisena mihin vaan aikaan vuodesta.

Useimmiten rippikoulu käydään yksin, mutta jos oikein käy onnekkaasti saadaan aikuisrippikouluryhmä perustettua.

Ota yhteyttä pastori Johanna Tykkyläiseen, niin sovitaan rippikoulun suorittamisesta. Soita 044 776 8038 tai laita sähköpostia johanna.tykkylainen ( *at* ) evl.fi

Lisätietoja löydät mm. aikuisrippikoulu.fi -sivustolta

Ripari.fi - Rippikoulut Suomessa