Yhteisvastuu 2018 Rantasalmen kappeliseurakunnassa

YHTEISVASTUU 2018

Yhteisvastuun asia toteutetaan Rantasalmen raitilla helmi-huhtikuun aikana. Toteutuskäytäntönä ovat lipas -ja listakeräys, erilaiset seurat, hernerokka ja muut mahdolliset tapahtumat.

Suomessa:

Keräyksen tuotolla tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä Kirkon diakoniarahaston ja paikalliseurakuntien kanssa. Suuret menot ja pienet tulot heijastuvat arkielämän kitumisena: yllättävät elämänkriisit, sairastuminen ja työttömyys vaikeuttavat asioiden hoitamista. Näissä elävän elämän tilanteissa ruoasta tinkiminen on ainut vaihtoehto ja sairauden hoitoon tarkoitettu peruslääkityskin joutuu kortille.

440000 suomalaista venyttää euroaan soikeaksi jotta se riittäisi vähimmäiskulutukseen. Helpotusta akuuttiin ruoan puutteeseen haetaan EU.n elintarviketuen jakelusta tai paikallisten kauppojen lahjoitettujen elintarvikkeiden hävikkijakelusta.

Ulkomailla:

Keräystuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavulle. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa kärsineitä ja turvataan heille riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti/myös mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen.

Afrikassa ja Lähi-idässä yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla pitkittyneiden ristiriitojen ja sään ääri-ilmiöiden vuoksi.

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on keräys, joka auttaa hädänalaisia, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60% tuotosta Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20% Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20% paikalliseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Yhteisvastuun perinteisissä piirakkatalkoissa helmikuussa 2013 Kirkkorinteellä