Yhteisvastuu 2017 Rantasalmen kappeliseurakunnassa

YHTEISVASTUU 2017

Yhteisvastuun asia toteutetaan Rantasalmen raitilla helmi-huhtikuun aikana. Toteutuskäytäntönä ovat lipas -ja listakeräys, erilaiset seurat, hernerokka ja muut mahdolliset tapahtumat.

Yhteisvastuun asia painottuu torjumaan ihmiskauppaa Suomessa ja ulkomailla.

Suomessa:

Yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhriksi joutuneita yhteistyössä Pro-tukipiste ry.n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry.n ja Monika-Naiset liitto ry.n kanssa. Keräysvaroin kehitetään/toteutetaan tukihenkilötoimintaa ja vahvistetaan etsivän työn merkitystä, työntekijöille valmiuksia tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, kriisiapua koskien majoitusta, ruokaa, hygieniaa, vaatetusta, mahdollisuutta tulkin palveluihin ja oikeusapu-neuvontaan. Suomen alueella tapahtuu ihmisten liikkuvuuden kasvua ja ihmiskaupan riskit ovat lisääntyneet ja avun tarve on kasvanut.

Ulkomailla:

Yhteisvastuuvaroilla toteutettava kansainvälinen työ painottuu koulutukseen ja psykososiaaliseen tukeen leireillä ja yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Rauhankasvatustyöhön panostetaan Israelissa ja Palestiinalaisalueilla esim. nuorten medialukutaitoon sekä ihmisoikeustuntemukseen paremmat eväät tulevaisuuteen katsoen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

MIKÄ YHTEISVASTUU???

"Yhteisvastuu on evenkelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60% keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20% vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20% kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön."

TULOSSA olevat Yhteisvastuun tapahtumat löytyvät Itä-Savon ja Rantasalmen lehden Savonlinnan seurakunnan kirkollisista ilmoituksista ajallaan ja paikallaan olevina.

OSALLISTU YHTEISVASTUUKERÄYKSEEN.

Yhteisvastuun perinteisissä piirakkatalkoissa helmikuussa 2013 Kirkkorinteellä