Vapaaehtoistoiminta Rantasalmen kappeliseurakunnassa

Katso kiinnostuksesi mukaan myös Yhteisvastuu 2016 ja Suurella sydämellä -nettisivuja.

Onko Sinulla intoa ja energiaa osallistua seurakunnan toimintaan aktiivisena vastuunkantajana säännöllisesti, satunnaisesti tai yksittäiseen tapahtumaan? Seurakunnassa on paljon tilaa auttaville käsille ja jaloille. Erityisiä taitoja ei tarvita, vaan jokaiselle löytyy oma paikka.

Rantasalmen kappeliseurakunnassa voi osallistua jumalanpalveluksen toteuttamiseen, diakoniatyöhön, aikuistyöhön, lapsi- ja nuorisotyöhön sekä musiikkitoimintaan. Esimerkiksi Sananjalan kahvitukseen (diakonissalle), kirkkokahveihin ja Lipposmarkkinoiden kahviteltalle voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi palvelemaan ja kohtaamaan tulijoita.

Vapaaehtoistyö on yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehtyä toimintaa, josta ei saa rahallista korvausta. Vapaaehtoistyön motiivina voi olla yleinen auttamishalu, yhteiskuntavastuun tunne, halu tutustua uusiin ihmisiin tai tekemisen puutekin. Oli motiivi mikä tahansa, vapaaehtoistyöstä saa palkaksi hyvän mielen ja kokemuksen yhteydestä sekä muiden auttajien että autettavien kanssa.