Lapset

Seurakunnassa tuetaan perheitä kristillisessä kasvatustyössä.

Lasta rohkaistaan luottamaan Taivaallisen Isään: elämä on turvallista Jumalan kämmenellä. Iltarukous tuo rauhallisen yön. Jumala kuulee rukouksemme. Jokainen lapsi on arvokas ja tärkeä.

Rantasalmella lapsi- ja perhetyö suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kunnan avoimen varhaiskasvatuksen työntekijän kanssa.

Lapsiryhmissä voi osallistua lapsen persoonaa ja taitoja kehittävään toimintaan.

Perheille tarjotaan mahdollisuutta tavata muita lapsiperheitä. Yhdessä hiljentyen, leikkien, laulaen ja askarrellen kerätään voimia ja taitoja arjessa jaksamiseen.

Kirkkohetkissä ennen joulua ja pääsiäistä lauletaan yhdessä ja hiljennytään kuuntelemaan, mitä asiaa Taivaan Isällä on tänä päivänä minulle.

Perhekerho

Kirkkorinteen perhekerhossa lapsille tarjotaan keskiviikkoisin kello 9.30-11.30 osallistumista leikkiin, hiljentymiseen, askarteluun, muovailuun tai maalaamiseen, välipalaan sekä lauluun ja musiikkiin.

Aikuisille on tarjolla vertaistukea; mukavaa seuraa, juttelumahdollisuus toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, joskus käy myös vierailijoita. Aikuisetkin saavat välipalaa!

Perhekerho Kirkkorinteellä syyskaudella 2017 keskiviikkoisin klo 9.30-11.30 (Kirkkotie 3). Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja aikuiset.

Kerhon vetäjät: Avoimen varhaiskasvatustoiminnan ohjaaja Pirjo Kämppi puh. 040 743 2095 (Rantasalmen kunta) ja kerho-ohjaaja Miia Ruuskanen-Eronen puh. 044 776 8007 (Savonlinnan seurakunta)

Päiväkerho

Kirkkorinteen päiväkerho maanantaisin kello 9-14 on tarkoitettu kolme-kuusivuotiaille lapsille.

Kerhossa leikitään, lauletaan, loruillaan, askarrellaan, ulkoillaan ja liikutaan. Lisäksi kerhossa opetellaan leikin lomassa mm. sosiaalisia taitoja ja yhdessä oloa. Lapsille tarjotaan myös lounas.

Ennakkoilmoittautuminen tarpeen, löydät ilmoittautumislomakkeen Rantasalmen kunnan nettisivuilta. Lomakkeita saa myös kerhosta. Kerhomaksu on 2,50 e kerta.

Lapsiryhmään mahtuun 14 lasta, vapautuvia paikkoja voi kysellä toimintakauden aikana ohjaajilta. Ohjaajina Pirjo Kämppi ja Miia Ruuskanen-Eronen.

Perhekirkko, lasten ja perheiden kirkkohartaudet

Tervetuloa jumalanpalveluksiin ja perhekirkkoihin sunnuntaisin klo 10 Rantasalmen kirkkoon. Lasten ja perheiden kirkkohartaudet ovat useimmiten pääsiäisviikolla ja ensimmäisen adventin alla.

Tuo lapsi, lapsenlapsi tai kummilapsi tutustumaan kirkkoon! Ja pienimmät myös leikkimään tai piirtämään oman aikuisen kanssa Kirkkotorille. Kirkkotorilta voi lainata lapsille kirkkopussin jumalanpalveluksen ajaksi. Voit myös lahjoittaa kirkkotorille vanhoja leluja.

Ehtoollisjumalanpalveluksessa eli messussa voit lastesi tai kummilastesi kanssa pyytää isommille lapsille ehtoollista ja perheen aivan pienimmille Taivaallisen Isän siunauksen. Sanajumalanpalveluksissa ei ole ehtoollisenviettoa.