Lähetyspyhät ja jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelusten esirukouksessa muistetaan lähetystyöntekijöiden työtä ja kristillisen toivon sanoman leviämistä. Aiheita voi myös pyytää lähetysjärjestöjen kautta. Ne julkaisevat muun muassa rukouskalentereita.

Lähetystyö on esillä myös lähetystyön nimikkopyhissä ja monien kirkkopyhien teemoissa.

Välillä lähetystyöntekijöitä vierailee tuomassa henkilökohtaiset terveisensä. Voit ilmoittautua lähetystyöhön liittyvään kirkkopyhään vapaaehtoiseksi kirkkokahviemännäksi tai -isännäksi.

Kirkossa kerätään lähetystyön hyväksi kolehteja, kirkkokahveilla joskus vapaaehtoinen  kahviraha. Voit myös järjestää koti- tai mökkiseurat lähetystyön hyväksi. Kirkon aulan lähetyspisteeseen voi halutessaan neuloa ja joulumyyjäisiä varten leipoa, askarrella tai tehdä käsitöitä.

Rantasalmen kirkossa on lähetyspiste ja lähetyskynttelikkö kirkkosalissa. Kappeliseurakunnan lähetyskynttelikössä on käytetty vanhan kirkon palosta säästyneitä kattokruunun osia.

Kynttilöistä ja neuleista saatavilla tuotoilla tuetaan nimikkolähettien työtä.

Nimikkotyöntekijät

Rantasalmen appeliseurakunnan nimikkolähettejä ovat Siljaset Lähi-Idässä sekä Tarja siirtolaistyössä. Heillä on vahvat siteet paikkakunnalle. Siljaset toimivat aiemmin Etiopiassa koulutustyössä. Kappeliseurakunnan nimikkolähettien ystävärenkaisiin voi liittyä Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta.

Kysy lisää  lähetyssihteeriltä Sakari Seppälältä Savonlinnasta. Häntä voi pyytää vierailemaan lähetyspiirissä ja muissa tilaisuuksissa mahdollisuuksien mukaan.

"Menkää... ...minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

(Kaste- ja lähetyskäskystä, Matt. 28:19-20)

Sytytä kynttilä lähetykselle!