Lähetys

 

Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni. Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." (Matt. 28:19-20)

 

Miten voin olla mukana tukemassa kappeliseurakunnan lähetystyötä? 

 

Kappeliseurakunnan lähetystyötä voi tukea esimerkiksi lähetyspiireissä ja lähetysmyyjäisissä, kirkon aulassa myytävin käsitöin, kahvitusleivonnaisin tai suoraan taloudellisesti ja rukouksin kotisohvaltakin. Tuemme nimikkokohteita siirtolaistyössä Lähi-idässä ja Saksassa Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta. Kaksi kolmesta lähetyspiiristä tukee myös Suomen Lähetysseuran työtä Senegalissa ja Thaimaassa.

Tule mukaan lähetyspiireihin kirkonkylässä Kirkkorinteellä, Mielojärvi-Hiltulassa tai Tiemassaarella ja ehdota muutakin toimintaa! 

Jokainen voi muistaa rukouksin lähetystyöntekijöitä, lähetyssihteerejä, seurakuntaa, kirkon lähetysjärjestöjä ja kansainvälistä diakoniaa.

Ehkä voit kutsua ystäväsi tai naapurisi kirkkokaveriksi mukaan messuun ja kirkkokahveille. Sekin on ilosanoman ja Jumalan rakkauden välittämistä eteenpäin.

 

Ajankohtaista lähetystyössä 2017

 

Kirkonkylän lähetyspiiri kokoontuu joka toinen maanantai Kirkkorinteen kahviossa (Kirkkotie 3). Vetäjänä toimii Raili Eronen. Kevätkaudella 2017 lähetyspiiri kokoontuu 16.1., 30.1., 13.2., 27.2., 13.3. (Rantasalmen lähetyspiirien yhteinen iltapäivä), 27.3., 10.4. ja 24.4. Viimeisellä kerralla on mukana Sakari Seppälä tuoreiden Afrikan-kuulumisten kera.

Hiltula-Mielojärven vastuuhenkilöinä toimivat Anna-Liisa Härkönen ja Tuula Ikonen ja Tiemassaarella mm. Seija Lehtonen.

Sunnuntaina 19.2. klo 10 saarnasi kirkossa Matti Manninen Etelä-Savon Kansanlähetyksestä. Messun jälkeen on kahvitarjoilu ja lähetystilaisuus kirkkotorilla.

Maanantaina 13.3. klo 14 oli Rantasalmen lähetyspiirien yhteinen iltapäivä Kirkkorinteen kahviossa. Piirissä vieraili entinen Japanin-lähetti Sirpa Turunen Savonlinnasta.

Tiistaina 21.3. klo 18 oli Mielojärvi-Hiltulan lähetyspiiri Irja Härmälän luona.

 

Tulevia tapahtumia

 

Ti 18.4. klo 18 on Hiltula-Mielojärven lähetyspiiri Tuula ja Veikko Kososella. Tervetuloa kauempaakin!

Perjantaina 28.4. klo 11-n. 12.30 on lähetyksen hirvikeittolounas Kirkkorinteen kahviossa. Lounaan hinta on 8 euroa, sis. juoman, leivän ja kahvit. Omiin astioihin 8 e/litra. Tuotto menee kappeliseurakunnan nimikkolähettien työlle Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta. Tervetuloa!

Juhannuksena 2017 on Etelä-Savon Kansanlähetyksen kappeliseurakunnan kanssa järjestämä Juhannustapahtuma Rantasalmella. Pe 23.6. klo 18.30 alkaen iltatilaisuus teltassa Myllyrannassa, Eero Ahonen ja Matti Manninen Ev.lut. Kansanlähetyksestä. Kesäkanttori laulattaa virsiä ja hengellisiä lauluja. Yhteinen kokko syttyy klo 20.

Juhannuspäivänä on messu la 24.6. klo 10 Rantasalmen kirkossa, jossa saarnaa Matti Manninen Etelä-Savon Kansanlähetyksestä. Kahvitarjoilu kirkkotorilla ja lähetystilaisuus kirkkosalissa, mm. Asta Vuorinen, joka on lähdössä syksyllä Japanin-työhön. Lisätietoja saa lähempänä kirkollisista.

Sunnuntaina 30.7.2017 klo 10 saarnaa nimikkolähettimme messussa Rantasalmen kirkossa. Messun jälkeen on kahvitarjoilu kirkkotorilla ja lähetystilaisuus tuoreiden kuulumisten kera.

Lauantaina 5.8. on Lipposmarkkinoilla kappeliseurakunnan kahviteltta Rantasalmen keskuskoulun kentällä. Toivevirsihetkiä on tulossa kesäkanttorin johdolla ym. Vapaaehtoinen kahvituotto menee puoleksi lähetystyölle ja Yhteisvastuulle.

 

*********

 

Siljaset lähtivät siirtolaistyöhön Israeliin etiopianjuutalaisten pariin vuoden 2017 alussa. Voit liittyä halutessasi heidän lähetysrenkaaseen lähetyssihteerin tai Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kautta ja toki muistaa nimikkolähettejä rukouksin.

 

Katso tulevat lähetystilaisuudet kappeliseurakunnan tapahtumista ja seurakunnan yhteisiä tapahtumia mm. sivun alalaidan linkistä.

 

Mitä lähetystyö on?

 

Lähetystyö on kristillisen kirkon perus- ja luottamustehtävä, jonka pohjalta ensimmäiset Suomenkin seurakunnat ovat aikanaan syntyneet. 

Kirkon nettisivuilla kerrotaan lähetystyöstä näin:


"Lähetys nousee kirkon olemuksesta ja on kirkon perustehtävä. Kirkko syntyy sinne, missä evankeliumi otetaan vastaan. Siten lähetys on keskeinen osa kunkin kirkon historiaa ja identiteettiä.

Lähetystyötä tehdään sekä kotimaassa - kirkon ja seurakunnan omassa toimintaympäristössä - että maailmanlaajuisesti toisten kirkkojen kanssa. Toiminnan painopiste on siellä missä tarve on suurin.

Ulkomaista lähetystyötä ja kansainvälistä diakoniaa seurakunnat tekevät kirkon omien lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa ja kautta. Lähetystyö ei seurakunnassa kuulu vain jollekin työalalle, vaan se on kasteen perusteella jokaisen seurakuntalaisen tehtävä, kristittynä elämisen ilmenemismuoto. 

Kasteessa liitymme kotiseurakuntamme ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäseneksi, samalla liitymme myös Kristuksen maailmanlaajan kirkon jäseneksi. Tähän jäsenyyteen kuuluu kristillisen uskon todeksi eläminen, evankeliumin esillä pitäminen arjen elämässä, sanoissa ja teoissa. Arjen elämämme kertoo kristillisestä arvopohjasta, kristittynä olemisesta.

Kirkkolaki  ja Kirkkojärjestys -- velvoittavat seurakuntia ja niiden jäseniä toimimaan lähetystyön hyväksi. Lähetystyö on myös osa kirkon jumalanpalveluselämää. Se on läsnä kaikessa seurakunnan toiminnassa."

 

Loppuvuoden 2016 menneitä tapahtumia

 

Adventtikirkko oli sunnuntaina 27.11. Korholan Lomapesässä (Korhola Holiday). Sanajumalanpalveluksen jälkeen oli joulupuuro- ja kahvitarjoilu sekä arpajaiset lähetyksen hyväksi Hiltula-Mielojärven lähetyspiirin järjestäminä. Tapahtuma tuotti yli 200 euroa nimikkolähettien työlle.

Kappeliseurakunnan joulumyyjäiset olivat sunnuntaina 11.12. messun jälkeen Kirkkorinteellä. Puurokahvit, lähetysarpajaiset ja vapaaehtoinen kahviraha tuottivat lähetystyölle 341 euroa.

 

Tule mukaan osallistumaan ja ideoimaan!    

 

     

                     Lähetystyötä voi tukea lahjoittamalla vanhoja postimerkkejä...

 

 

Katso lisää lähetystyön alasivuilta ja Aikuiset-sivuilta lähetystyön tilaisuuksista.

 

Pieni lähetysaiheinen sanasto   Tutustu kirkon lähetystyön peruslinjauksiin (2015)

 

 

Nuttuneuleita Kansanlähetyspäivillä Lahdessa