Kaarnetsaari - muistoja vuosien varrelta

Kaarnetsaaren leirisaari Rantasalmella

Linnansaaren kansallispuiston yhteydessä sijaitsee noin 12 hehtaarin suuruinen Kaarnetsaari-niminen saari, jossa on kappeliseurakunnan alueen leirikeskus. Vesimatkaa mantereesta, Mustanlahden satamasta, kertyy noin 3 km.

Kaunis Valon kappeli vihittiin rakennuksena käyttöön 28.8.2005. Siellä on järjestetty leirikirkkoja, hartauksia ja mm. muutamia avioliittoon vihkimisiä.
Piha-alueella on lentopallokenttä, sulkapallokenttä, pingislautoja, tikanheittopaikkoja yms. Saarta kiertää viehättävä luontopolku. Myös kaksi kanoottia ja soutuvene ovat kuuluneet leirikeskuksen kalustoon. Kaarnetsaaren leirikeskus on ollut käytössä vain kesäaikaan. Savonlinnan seurakunta on vuokrannut keskuksen matkailukäyttöön vuonna 2016 viideksi vuodeksi.

Valon kappeli Kaarnetsaaressa