Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus

Messua vietetään Rantasalmella jo lähes 500-vuotisen perinteen mukaan kirkonmäellä sunnuntaisin kello 10, poikkeuksena iltakirkot, lukiolaisten yömessu ja koululaisjumalanpalvelukset. Messut ovat aina koko seurakunnan juhlia ja avoimia kaikelle kansalle. Kirkonmenoissa urut soivat, virrenveisuu kuuluu vahvana ja saarnat koettelevat ahkerankin kirkossakävijän tuntoja. Parasta antia messussa ovat musiikkimaailman lisäksi Jumalan sana, ehtoollinen ja Pyhän Kolmiyhteisen Jumalan kosketus.

Messussa kohtaamme Jumalan erityisellä tavalla sakramentin kautta. Katekismuksen sanoin: ehtoollisessa muistamme Jeesuksen ristinkuolemaa. Golgatan ristillä Jumalan ainoa Poika, Jumalan Karitsa, vuodatti verensä ja kuoli koko maailman puolesta. Kristuksen ruumiin ja veren sakramentissa ristillä uhrattu Kristus lahjoittaa itsensä meille.

Ehtoollisen lahja, syntien anteeksisaaminen, annetaan meille niissä sanoissa, jotka sakramentin kera lausutaan - ”sinun puolestasi annettu”. Kun uskomme nämä sanat ja otamme vastaan leivän ja viinin, nautimme hengellisen aterian, joka uudistaa elämämme ja lisää meissä rakkautta lähimmäisiimme. Ehtoollinen yhdistää meidät Kristukseen ja toisiimme. Ehtoollista vietetään yhdessä näkyvän seurakunnan ja näkymättömän taivaan joukon ja kaikkien pyhien kanssa.