Seurakuntahallinto Rantasalmen kappeliseurakunnassa

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuusto päättää seurakunnan toiminnan ja talouden päälinjoista, kirkollisverosta, rakennushankkeista ja virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta. Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt valitsevat myös kirkolliskokouksen maallikkoedustajat. Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajana toimii Sari Behm. Varapuheenjohtajana on Juho Tiainen.

Kirkkovaltuusto valitsee jäsenet kirkkoneuvostoon, joka johtaa seurakunnan käytännön toimintaa ja hallintoa sekä toimii kirkkovaltuuston valmistelu- ja täytäntöönpanoelimenä. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra Sammeli Juntunen ja varapuheenjohtajana Merja Immonen. Savonlinnan seurakunnan sivuilla kerrotaan lisää seurakunnan ja kirkon hallinnosta.

Rantasalmen kappelineuvoston tehtävänä on kehittää ja edistää alueen hengellistä elämää ja kappeliseurakunnan toimintaa ohjesääntönsä mukaan.

Paikallistasolla kokoontuvat lisäksi Rantasalmen työalojen toiminnalliset työryhmät luottamushenkilöiden johdolla tukien kappeliseurakunnan toimintaa. Kappeliseurakunnan jumalanpalveluselämää johtaa ja koordinoi aluekappalainen Jussi Leppäniemi.

Rantasalmen kappelineuvoston ja työryhmien jäsenet löydät alasivuilta, ks. vasemmalla.