Aikuistoiminta Rantasalmen kappeliseurakunnassa

Rantasalmen kappeliseurakunnassa on monenlaista toimintaa aikuisille, nuorista aikuisista eläkeläisiin.

Voit osallistua esimerkiksi eläkeläisten Sananjalkaan, kaikenikäisten aikuisten raamattupiiriin, pariskuntien iltoihin, perheiden ja kerhojen retkiin, kappeliseurakunnan päiväretkelle, erilaisiin seuroihin ja musiikkityön tilaisuuksiin sekä auttamistyöhön.

Aikuisille suunnatuista kokoontumisista voi nostaa esiin myös virsi-illat ja lähetyspiirit, kehitysvammaisten Yksinäisten sydänten kerhon Harjurinteellä (diakoniatyö), Remmituvassa tapahtuvat vierailut, yrittäjien aamupuurotilaisuudet (seuraava keväällä 2017) sekä miesten aamukahvit (seuraava keväällä 2017) kolmisen kertaa vuodessa.

Hiljaisuuden retriitti on syyskuussa ja lokakuussa kokoontuu sururyhmä Kirkkorinteellä diakonissan ja aluekappalaisen johdolla. Siioninvirsiseuroja järjestetään noin kuusi kertaa vuodessa. Yhteisvastuu-keräyksen alettua on Sananjalan Yhteisvastuu-seurat tiistaina 7.2. ja talvella kinkereitä, kirkonkylällä torstaina 26.1. Kirkkorinteellä ja Hiltulassa sunnuntaina 22.1.

Erityisesti eläkeikäisille suunnattuja kokoontumisia ovat: Vanhustentalon tupakerho, Eläkeikäisten päiväpiiri, Palvelukeskus Mäntylän I ja II-ryhmä, Sananjalka ja Näkövammaisten ryhmä. Niistä voi kysyä lisää diakonissalta.

Illat pariskunnille ovat olleet noin noin kerran kuussa Kirkkorinteen kahviossa, mutta kaksi kertaa syksyllä 2016. Kaikenikäiset pariskunnat ovat lämpimästi tervetulleita keskusteluiltoihin.

Keskiviikkoisin kokoontuu perhekerho, jossa lapset voivat leikkiä ja puuhata ja vanhemmat jutella ja hengähtää hetken yhteisen keskustelun merkeissä.

Kappeliseurakunnan keväinen päiväretki on tulossa keskiviikkona 17.5. Ruokolahdelle Sulkavan kautta, Puumalan kautta takaisin. Kesäisin on ollut perinteisesti kehitysvammaisten leiripäivä ja päihdekuntoutujien leiripäivä.

Sivun vasemmassa laidassa on ajankohtaisia tapahtumia ja esimerkkejä aikuistoiminnasta. Jos sinulla on jokin toimintaidea, keskustele siitä luottamushenkilöiden tai työntekijän kanssa, niin katsotaan, mitä voidaan tehdä.

Aikuistoiminnan keskustelupainotteinen työryhmä kokoontuu aikuistyön tukena muutamia kertoja vuodessa. Lisätietoja kappeliseurakunnan aikuisten toiminnasta saa seurakuntapastorilta ja diakoniatyön piireistä ja kehitysvammaisten toiminnasta diakonissalta.

Diakonissan johdolla toimii diakoniatyön tukiryhmä avustustoiminnan, eläkeläisten ja kehitysvammaistyön tukena. Miesten aamukahvitoiminnasta voi tiedustella aluekappalaiselta.

Seurakuntalaisilla on mahdollisuus osallistua erilaisin lahjoin ja halutessaan järjestää esimerkiksi nyyttikahvit tai avustaa eri tehtävissä jumalanpalveluksessa. Kiinnostaisiko Sinua pihaseurat virsien kera tai olla kirkkokaverina tai käskynkkäseurana seurakunnan tilaisuudessa? Voit ilmoittautua itseä kiinnostaviin tehtäviin voimien ja mahdollisuuksien mukaan. Savonlinnan seurakunnan vapaaehtoistyömahdollisuuksiin voi tutustua laajemmin myös nettisivustolla vapaaehtoistyo.fi.

Jokainen voi myös osallistua rukoilemalla tapahtumien ja koko seurakunnan ja kappeliseurakunnan puolesta. Seurakuntaelämä lähtee levosta ja armosta käsin.

Seuraa ilmoittelua kappeliseurakunnan toiminnasta paikallislehdissä, tapahtumakalenterissa, työalojen nettisivuilla, jumalanpalveluksissa ja tilaisuuksissa - ja tule mukaan!

P.S. Kesäkuussa lauletaan virsiä seuroissa hautausmaan muistelupaikalla. Seuraa kirkollisia ilmoituksia!

Yrittäjien kesäillan Korholan-kierroksella 17.8.2016 Rantasalmella.

Yrittäjien kesäilta 2014 ja saaren kappeli Kaarnetsaaressa.
Yrittäjien kesäilta 2014 Kaarnetsaaressa Kuva Kaarina Kovanen.