Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun ja 40%  Kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön  kotimaassa.

Yhteisvastuu  2018 alkaa 4.helmikuuta.

Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esim.ruoka-avun kautta.

Ulkomainen kohde on: Kirkon ulkomaanavun katastrofirahaston kautta autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan heille muun muuassa riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen.

Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev.lut seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräys on voimassa ympäri vuoden.
Yhteisvastuukeräyksen  suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tule rohkeasti mukaan Yhteisvastuun arkienkelijoukkoon torjumaan nälkää ja köyhyyttä.Yhteisvastuukerääjänä pääset juttusille mitä erilaisimpien ihmisten kanssa. Monelle voit olla jopa ainut ihminen, jonka hän sinä päivänä kohtaa. Kerääjänä autat konkreettisesti hädänalaisia lähimmäisiäsi-palkaksi saat taatusti hyvän mielen. Ota yhteyttä kappeliseurakuntamme diakoniatyöntekijään Jaana Parviaiseen p. 050 3100193.

Yhteisvastuu -lista ja lipaskerääjiä tarvitaan , Tule mukaan!

Lahjoittaa voit keräyksen tilille : FI8656511320135519
Savonlinnan seurakunta , viite:304531