Arjen ongelmat

Kotiseurakuntasi diakoniatyö on kristillisen rakkauden perustalta lähtevää hengellisen, henkisen ja aineellisen avun antamista hädänalaisille tarpeen mukaan.

Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella luottamuksellisesti ilman maksua kaikesta elämään liittyvästä. Elämä tuo eteen usein sellaista,mitä ei ole osannut odottaa.Tulevaisuus pelottaa ,rahahuolet painavat mieltä, työttömyys tai sen pelko kuuluu jokapäiväiseen elämään. Ihmissuhdeongelmat, menetykset tai sairaus on tullut varjostamaan elämää.

Diakoniatoimisto on avoin paikka kaikille ja kaikenikäisille.Päivystys Punkaharjun kappeliseurakunnan seurakuntatalolla, Oikotie 10, tammi-huhtikuun aikana ma klo 9 -10 to klo 9 -11  ilman ajanvarausta tai varaamalla aika sovitusti. 19.1.- 27.4.2018 välisenä aikana diakoniatoimisto  on perjantaisin kiinni diakoniatyöntekijän lomapäivien takia.

Diakoniatyöntekijää voi pyytää myös kotikäynille.
Yhteystiedot: Diakonissa Jaana Parviainen Puh: 050 - 3100193 tai jaana.parviainen@evl.fi

Taloudellista avustusta hakiessasi ota mukaasi viimeisin toimeentulopäätös sosiaalitoimistosta, tulo-ja menotositteet, tiliotteet ja erääntyvät laskut.Diakoniaviranhaltija päättää yksin ja työryhmänä annettavista avustuksista. Suuremmat avustukset käsitellään Savonlinnan seurakunnan dikaoniatiimissä kerran kuussa. Avustukset ovat kriisi -ja kertaluontoisia.Tarvittaessa ohjataan myös muun avun piiriin.

Leipätori

Toimii Punkaharjun seurakuntatalolla keskiviikkoisin klo 9-11. Oikotie 10. Leipätorilla jaetaan kauppojen lahjoittamaa pakasteruokaa ja leipää työttömille ja vähävaraisille. Ohjelmaan kuuluu myös kahvi-ja hartaushetki. Keskusteluun on varattu aikaa yhdessä tai erikseen luottamuksellisesti.Leipätori on yhteiskristillistä toimintaa.

Vapaaehtoistyö - rakkautena lähimmäiset.

Ystäväpalvelusta vastaa Punkaharjun Ystäväpalvelu Ry.Sen taustayhteisöinä on Punkaharjun kappeliseurakunta , SPR-Punkaharju ja Punkaharjun aluejohtokunta.Ystäväpalvelun sydämenä on kaikenikäisten olo- ja käyntipaikka Ystäväntupa vanhalla kunnantalolla Kauppatie 2. Se on auki talvikautena ma, ke, pe klo 10-14. Puh: 040 – 539 8618. Siellä tapaa toisia, on mahdollisuus ruokailuun klo 11-12.30 ja halutessaan voi osallistua monenlaisiin tapahtumiin ja ryhmiin.

Vapaaehtoisia tarvitaan myös moniin muihin tehtäviin, kuten talkoisiin,yhteisvastuukeräykseen, kerhojen ja piirien vetäjiksi, avustajiksi leireille ja retkille sekä olemaan lähimmäisille kuuntelijoina – ja tukihenkilöinä kotona,ulkoilu apuna ja laitoksissa.
Jos kaipaat ystävää tai tälläista toimintaa ,soita Ystäväntuvan numeroon tai Ystäväpalvelun yhdyshenkilöinä toimiville:  Diakonissa Jaana Parviainen p.050-3100193  ja SPR:stä Ritva Hirvonen p.045-1244415..