Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen uskoon ja rakkauteen perustuvaa palvelua. Se on toivon tuoja ja pyrkii eheyttämään elämää auttamalla ihmistä kokonaisvaltaisesti antamalla henkisen ja hengellisen tuen lisäksi tarvittaessa aineellista apua. Diakonia toimii osallisuuden, oikeudenmukaisuuden ja ihmisarvoisen elämän puolustajana yhteiskunnan palvelujärjestelmän rinnalla.

Yksilökohtaiseen työhön kuuluu vastaanottotoiminta, koti- ja syntymäpäiväonnittelukäynnit. Ryhmätoimintaa on vanhuksille ja päihdeongelmaisille. Laitoskäyntejä ja vierailuja tehdään vanhuksia ja vammaisia hoitaviin palvelu- ja asumisyksiköihin. Lisäksi järjestetään kaikille avointa ryhmätoimintaa, retkiä, leirejä, juhlia ja tapahtumia. Rukouspiiri kutsuu kantamaan esirukouksessa yhteisiä asioita ja lähimmäisiämme Isän sydämelle.

Kansainväliseen diakoniaan kuuluu vuosittainen yhteisvastuukeräys, jonka tuotolla autetaan lähimmäistä lähellä ja kaukana.

Vapaaehtoistyöstä voi löytää oman paikkansa palvella ihmisiä, esim. talkoolaisena yhteisvastuukeräystempauksissa. Ystäväpalvelun ystävät toimivat jatkossa SPR Kerimäen yhdistyksen koti- ja laitosystävinä, kerhon ohjaajina, avustajina ja vierailijoina kerhohuoneiden ja laitosten tapahtumissa.

Seurakuntien yhteistyönä järjestetään leiritoimintaa diakoniaperheille ja mielenterveyskuntoutujille sekä kirkkopyhiä omaishoitajille ja kuulo- ja näkövammaisille.  Seniori- avopäihdekuntoutusryhmä toimii yhdessä Sosterin kotihoidon kanssa.

Diakoniatyö tukee apua tarvitsevia taloudellisesti pienin avustuksin osto-osoituksina elintarvikeliikkeisiin. Myös leipää ja pakasteruokaa on saatavilla vastaanottoaikoina. Erityisissä taloudellisissa kriisitilanteissa voidaan anoa avustusta hiippakunnan tai kirkon diakoniarahastoista.

Diakoniavastaanotto

Diakoni Raija Nuopponen p. 5789 114, 050 540 6114 Savonlinnan seurakunta Kerimäen kappeliseurakunta seurakuntakoti diakoniatoimisto, Urheilukuja 2, ma ja pe klo 8-11, to klo 8-10, myös muina aamuina mahdollisuuksien mukaan,  muuna aikana sopimuksen mukaan. Sähköpostiosoite:raija.nuopponen@evl.fi. Vuosiloma 29.1-2.2.2018, 12.3.-18.3. ja 30.4.

Ryhmätoimintaa

Virkistyskerho tiistaisin klo 9-11 srk-kodissa alkaen 9.1.2018.Klo 11.00 keittolounas (5€).Tervetuloa virkistymään Sanan, rukouksen, srk-yhteyden ja elämän eri teemojen äärelle.  Ohjaajina toimivat Pirjo Kokkonen p. 050 536 7467 ja Sirkka-Liisa Räinä p.050 525 5005. Joulujuhla ja

Rukouspiiri srk-kodissa alakerrassa perjantaisin klo 12. Esirukouspyyntöjä voi toimittaa diakoniatoimistoon. Esirukousta omien ja yhteisten asioiden puolesta, rukousopetusta ja hengellistä matkakumppanuutta.

Päihdetyö

Seniori-ryhmä-Vertaisena vierelläsi, avopäihde- ja mt-kuntoutusryhmä Pvt 12 kerhohuone. Sinulle jolla on päihdepulmia ja olet kiinnostunut hyvinvoinnistasi. Tervetuloa elämän eri teemojen äärelle virkistymään yhdessä joka toinen torstai klo 13-15  11.1.,25.1.,8.2., 22.2. ,8.3., 22.3., 5.4., 19.4., 3.5., 17.5. ja 31.5.. Järj. Sosteri kotihoito/Katri Muhonen p. 044 417 2415, Anne Kansanen p. 044 417 2284  ja srk/diakoniatyö.

Ystäväpalvelu ja vapaaehtoistyö

Ystäväpalvelun  toiminta siirtynyt SPR Kerimäen osaston toiminnaksi, joka vastaa ystävien kokoontumisesta ja ystvävävälityksestä.Seurakunnan diakoniatyö toimii yhteistyötahona kevätretkellä  ja su 26.8.2018 on Ystäväpalvelun kirkkopyhä.

Savonlinnan seurakunnan vapaaehtoistyön toiminnasta tietoa vapaaehtoistyö.fi nettisivuilta.

Raamattulukupiirit

Puruveden palvelutalo klo 14-15 perjantaina  5.1., 19.1., 9.2., 2.3., 6.4., 27.4., ja 18.5.

Attendo Puruveden Helmi klo 10-11 torstana 11.1., 25.1., 15.2., 8.3., 29.3., 19.4., 3.5. ja 24.5.

Seurakuntavierailut

Kalliopellontie 4-6  kerhohuone klo 13  keskiviikkona  21.3. ja 18.4.

Multamäentie 17 kerhohuone klo 13  keskiviikkona 14.2. ja 18.4.

Pysäkki, Puruvedentie 57,  klo 12-13 maanantaina 15.1., 12.2., 5.3., 26.3., 23.4. ja                28.5. leiripäivä Tavisalo.

Yhteisvastuukeräys

Su 11.2. klo 11-13 Laskiaistapahtuma kirkon mäellä ja puffetti tapulissa. Monenlaista mukavaa koko perheelle. Puffetista hernerokkaa ja laskiaspullia. Tuotto yhteisvastuukeräykseen.

Ti 13.2. klo 11-12 Laskiaismyyjäiset srk-kodilla. Hernerokkaa omiin astioihin ja laskiaispullia. Puffetti. Tuotto yhteisvastuukeräykseen.

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä

Yhteisvastuu logo uusin pieni.jpg

Yhteisvastuun vuoden 2018 teemana on riittävän ravinnon turvaaminen köyhyydessä eläville ihmisille maailman katastrofialueilla. Suomessa keräyksellä tuetaan ihmisiä, joille arkipäivän ruokamenot ovat kohtuuttoman suuret.

Katastrofialueilla ravinnon puute johtuu muun muassa ilmastonmuutoksen aiheuttamien luonnon ääri-ilmiöiden kuten kuivuuden, myrskyjen ja tulvien lisääntymisestä sekä sodista ja konflikteista, jotka pakottavat ihmiset jättämään omat asuinalueensa, työnsä ja viljelyksensä.

Suomessa ravinnon puutteen ja heikkolaatuisuuden taustalla on usein pitkittynyt köyhyys, jossa pienillä tuloilla sinnittelevät ihmiset joutuvat pakon edessä tekemään valintoja esimerkiksi kalliiden asumiskulujen, terveydenhuollon maksujen ja ruoan välillä.

Keräysvaroista 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan heille muun muassa riittävä ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

Loput 40 prosenttia keräysvaroista käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta.

Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille.